На Бермудських островах ловлять рибу за допомогою роботів [ Редагувати ]
Ловити рибу за допомогою сучасних технологій, ба навіть роботів закликають американські вчені. Втім, стосується це лише однієї особливої рибини, яка живе в теплих тропічних водах. Що це за диво-риба розповість Оксана Кундіренко.
Підводний красень, риба-лев або смугаста крилатка одне з найкрасивіших морських створінь у світі. Тимчасом як чимало видів вимирає леви розмножуються з надзвичайною швидкістю. Це морські хижаки, які загрожують іншим створінням, тому їхню популяцію потрібно зменшувати.
"На рифах дайвери дуже часто використовують гарпуни для ловіння крилаток. Але там де глибше потрібні інші прилади, які дозволять ловити риб у відкритому океані", - сказав Колін Енджел, винахідник робота-ловця риб.
Вчені створили спеціального робота для полювання на крилаток. Це невеликий бокс-акваріум, куди здобич заганяють штучно створеним потоком води. Крилатки дуже сором'язливі створіння і часто ховаються під каменями, звідки їх потрібно виманювати.
"Ми скеровуємо струмінь води і заманюємо рибу до пастки. Буквально заштовхуємо її потоком всередину. Це і гуманно, і дуже сучасно", - сказав Колін Енджел, винахідник робота-ловця риб.
А ще сучасно вживати левів у їжу. Вони хоч і невеликі, але цілком їстівні і дуже смачні. Щоб популяризувати делікатес навіть влаштували конкурс шеф-кухарІв. Які змагаються в приготуванні страв із крилаток.
"Сучасні шеф-кухарІ намагаються працювати а гармонії з природою і використовувати лише ті інгредієнти, які не загрожують екології. У цьому випадку люди мають втрутитися і зменшити популяцію риб-левів", - сказав Кріс Кенні, шеф-кухар, учасник конкурсу.
Можливо, незабаром риба-лев стане такою же буденною стравою, як окунь чи короп. Правда, лише для жителів теплих країн біля тропічних морів, де водиться ця істота.