У Берліні виготовляють чудернацькі смаки морозива [ Редагувати ]
Морозиво зі смаком базиліка, томатів та гречки - такий асортимент пропонує крамниця ласощів у Берліні. Ці смаколики відомі на всю Європу. Холодний десерт замовляють навіть фешенебельні ресторани. Історію одного морозива - розповість Дмитро Євчин.
Він почав виготовляти морозиво заради дружини. Коли пара з Польщі перебралась до Берліна кохана Станіслава Галамоди занудьгувала за смачним польським морозивом. Станіслав відкрив крамницю, де продає холодні десерти, у престижному районі Берліна Пренцлауер Берг.
"Ананас і базилік. Дуже смакує. Трохи зеленкувате. Але, на диво, смак божественний", - говорить Крістіан, відвідувач крамниці морозива.
"Я переконаний - наше морозиво особливе. Воно просте, тому й смачне. Звичайні інгредієнти, але дуже якісні. Ми не економимо на сировині. Саме вона створює винятковий смак і необхідну консистенцію", - говорить Станіслав Галамода, власник крамниці морозива.
"Оук енд Айс"- так назвали крамницю - дуже популярна в столиці Німеччини. Кондитери змішують інгредієнти, які здається, не поєднуються. Приміром, - буряк з яблуком, або ананас із базиліком, додають навіть овечий сир.
"Смакова гама морозива може бути необмеженою. Ми можемо приготувати наш десерт з різноманітних трав, фруктів та натуральних інгредієнтів. - Поєднуємо різні національні кухні світу. Приміром, під час приготування деяких видів морозива використовуємо шафран, популярний в індійській кухні", - Станіслав Галамода, власник крамниці морозива.
Морозиво до Берліна везуть з Польщі. Там розташована фабрика, яка виготовляє смаколики. Вона так і називається "Справжнє морозиво".
"Я б назвав тип нашого виробництва ремісничим. Ми прихильники старої школи. Беремо традиційні рецепти, використовуємо натуральні інгредієнти та старі машини. Нашу продукцію замовляють знамениті ресторани. Одного разу попросили приготувати морозиво з ароматом гусячої печінки. І ми впоралися з цим завданням", - говорить Матеуш Карпінський, директор компанії Prawdziwe Lody.
Матеуш Карпінський - спадковий виробник морозива. Його родина 30-ть років придумує оригінальні рецепти. Наразі в їхній колекції - сто видів авторського морозива. Із ароматами та смаком горгонзоли, базиліка, томатів і гречки. У спекотні дні смаколики розходяться на "ура".