На Львівщині масово отруїлися робітники заводу [ Редагувати ]
На одному із заводів Львівщини отруїлося близько десятка людей. Усі вони обідали в їдальні підприємства. Що несвіжого подавали - дізнавалася Галина Якушко.
Оксана Стеців працює на заводі більше 15 років. Їдальню відвідує з моменту її відкриття. У нічну зміну вона, як і завжди, поїла з колегами суп з лосося, гарнір та десерт.
"Там чисто, охайно. Ну, просто якусь причину треба шукати в тому, що таке сталося. Підноси чисті, посуда чиста, ложки вилки", - говорить Оксана Стеців, майстер зміни заводу.
Наступного дня їй та ще кільком колегам стало зле. Усіх доправили до лікарні із симптомами гострого отруєння. Загалом постраждалих дев'ятеро.
"Поступали у важкому стані не було нікого, середньої важкості, в легкому легкий перебіг", - говорить Ольга Шелудько в. о. головного лікаря Новороздільської міської лікарні.
За попередніми даними, у кількох хворих виявили сальмонельоз. Ймовірно, збудник захворювання - містився у яйцях, які використовують для тіста десертів. Директор підприємства каже, завод працює з їдальнею на умовах договору. Він і сам там харчується. Та ні йому, ні близько ще тисячі працівникам після обідів ніколи не ставало зле.
"Ми реєструємо щодня, хто їв яку їжу, і за два останні дні ми маємо 5 хворих. Проте не ясно чи ці 5 мають саме сальмонелу. Тому ми чекаємо результатів експертизи", - говорить Мішель Трауд, генеральний директор заводу.
Проте як вдалося з'ясувати, тістечка, якими ймовірно отруїлися працівники з прилавків прибрали. Роботу їдальні не зупиняли.
Десерти віддали на експертизу в санепідемстанцію. Якщо в них таки виявлять сальмонелу, дирекція розірве угоду з їдальнею.