Вчені Ізраїлю вирощують м'ясо у пробірках [ Редагувати ]
У Єрусалимі вчені почали "вирощувати" м'ясо у пробірках. Усе для того, щоб не убивати тварин. Це - спільний проект ізраїльських та американських біотехнологів. Вони можуть "виготовити" курятину, Яловичину та свинину із клітин, схожих на м'язові та жирові клітини тварин. Коштує кілограм такого продукту 100 доларів. Учені сподіваються, що завдяки розвитку технології уже наступного року ціна впаде до 5 доларів.
"Те, що ми виробляємо, дуже унікальне. Це - тип клітин, не пов'язаних із генно-модифікованими організмами. Вони дійсно можуть дати нам такий жир, як тваринний. Це не просто інновація, яку приємно опанувати, це нова цінова точка, яка може вийти на ринок і навіть змінити його", - говорить вчений Яков Нахміас.