Школярка з Києва випікає та продає круасани [ Редагувати ]
Одинадцятирічна київська школярка започаткувала власний стартап - дівчинка випікає та розносить гарячі круасани своїм сусідам. Що надихнуло дитину до власної справи та куди витрачає зароблені кошти - дізнавалася Юлія Касян.
Випікати та розносити гарячі круасани cусідам школярка Саша почала рік тому. На стартап надихнула мама Наталя. Жінка жила за кордоном, де щоранку ласувала круасанами у кав'ярні. А от повернувшись до України, альтернатив поруч із будинком не знайшла.
"Я знала що мамі дуже подобається круасани їсти і їй було дуже вставати вдягатися зранку в якусь пекарню їхати їй було це некомфорто, чи просто ну далеко", - говорить Саша Акастьолова, школярка.
"І мої пристрасті до круасанів і Сашине бажання мати свій бізнес воно якось все пересіклось і з'явилась така ідея почати доставляти круасани таким же любителям круасанів як ми дістає, упаковує, розносить", - говорить Наталія Горбонос, мама Саші.
Перших клієнтів Саша знайшла у своєму домі. Згодом круасанами зацікавилися й мешканці сусідніх будинків. Дівчинка розповідає, найчастіше доставляє випічку у вихідні, але бувають замовлення і в будні. Щоб встигнути випекти та рознести круасани до уроків, прокидатися доводиться о пів на шосту. Каже, іноді бореться з лінощами, але результати стартапу мотивують.
"Мені подобається заробляти на ті речі, які мені подобаються, які мені потрібні. Якось я заробила собі на відпочинок взимку, катання на лижах, а потім я заробила на поїздку у Болгарії", - говорить Саша Акастьолова, школярка.
Окрім сусідів, своєю запашною випічкою юна кухарка частує й військових. Кілька разів на місяць дівчинка разом з мамою возить круасани до столичного шпиталю.
"Дуже смачні, ми з хлопцями, ну як нам приносять, ми з хлопцями розділили ну за вечір буквально їх вже нема. Ми собі під каву під чай", - говорить Валерій, військовослужбовець.
У майбутньому дівчинка мріє створити власну пекарню та самостійно заробити кошти на навчання за кордоном.