Мексика становится популярной среди кулинарных туристов всего мира [ Редагувати ]
Екскурсія для шлунка. Гастрономічний туризм нині дуже популярний у Мексиці. Люди з усього світу приїздять спробувати чогось надзвичайного. Наприклад, черв'яків з агави на сніданок або коників-стрибунців на обід. У тонкощах мексиканської кухні розбирався Максим Драбок.
Максим Драбок, кореспондент:
- Мексиканська кухня - це не лише такос і бурітос, це ще й черев'якос. Мексиканці їх називають гусанос. Ось як вони намагаються врятуватись і втекти.
Ці черв'яки живуть в агаві. На перший погляд гидота, але дуже корисна. Це найчистіший протеїн. Розігріваємо сковорідку. Масло, трішки солі, цибулька та зелень. Потім висипаємо цей "повзучий" делікатес і крапельку текіли.
- Це ще їжа доіспанських часів. Дуже смачно і корисно.
Це одне з фірмових блюд ресторану, що знаходиться у гроті. Фактично під землею. Давні індіанці тут жили та їли цих черв'яків - тепер кулінарні екстримали з усього світу. Хорхе додає соус, боби та авокадо й отримує типовий мексиканський смак.
Найбільше ж мексиканці пишаються своїм національним продуктом - кукурудзою. Вона тут буває і біла, і жовта, і червона, і чорна.
Карлос Маккінлей, міністр туризму міста Мехіко:
- У нас в Мексиці понад сорок різноманітних видів кукурудзи. Ви можете її знайти як на пляжі, так і високо в горах. Це наш найбільший винахід для всього людства.
Майже все мексиканці їдять, закручуючи у тортілью. Це тонкий кукурудзяний коржик. Кого зловили, того і закрутили. Ось, наприклад, коників.
Юрі де Гортарі, шеф-кухар:
- Коники лише на перший погляд якісь огидні - доки не спробуєш... Смакота.
Спробувати щось екзотичне - гастрономічний туризм нині дуже популярний в Мексиці. Люди приїздять здивувати свій шлунок. Лише столицю щороку відвідують 12 мільйонів туристів.
Максим Драбок, Микита Ісайко, Новини, Мексика