У Сінгапурі вирощують овочі на технологічно "революційних" грядках [ Редагувати ]
Інноваційні технології на допомогу сільському господарству.
У Сінгапурі корпорація-гігант із виробництва електроніки створила агрокультурну лабораторію, де застосовує провідні технології для вирощування овочів.
Що вирощують на тамтешніх грядках, дивіться далі.
Це - ферма майбутнього. Агрокультурний центр із бездоганними умовами у лабораторії.
Температура, освітлення, вологість і навіть рівень вуглекислого газу - усе під пильним контролем співробітників.
Тут намагаються створити безперебійне джерело поставок продуктів на острів, де очікують зростання населення.
На технологічно "революційних" грядках вирощують десять видів овочів, зокрема редиску та шпинат. Головний на фермі майбутнього - Альфред Там.
Альфред Там, менеджер агрокультурного відділу:
- Наше світло влаштоване так, щоб імітувати два із семи сонячних променів, необхідних для фотосинтезу. Ми контролюємо налаштування та тривалість освітлення, щоб досягнути максимального врожаю.
Працівники лабораторії також вимірюють рівень вологи у ґрунті, його кислотність та використовують фільтровану воду для довершеності овочів.
Альфред Там, менеджер агрокультурного відділу:
- Завдяки цим технологіям і системі контролю, ми можемо удвічі скоротити час на вирощування овочів, порівняно з традиційним фермерством.
До того ж, на цій фермі зосереджуються на вирощуванні овочів, які країна здебільшого імпортує. Тож ця продукція коштуватиме покупцеві дешевше. Страви з неї вже можна скуштувати у місцевих ресторанах.
Тріша Так, веде блог про їжу:
- Я не надто люблю овочі, але ці - дуже свіжі, хрумкі і на смак дещо солодкуваті, розумієте, вони справді свіжі.
Джулія Так, відвідувачка ресторану:
- Ці овочі - дуже свіжі і соковиті, у них - просто неперевершений смак!
Тим часом ферма нарощує обсяги вирощування городини.
До 2016-го року хочуть забезпечити 5% загального споживання зелені в Сінгапурі.
Ірина Іванова, телеканал "Інтер".