Шеф-кухар Франції оголосив війну "харчовому порно" [ Редагувати ]
У Франції обрали шеф-кухаря року. Ним став молодий Александр Готьє - експериментатор і разом з тим прихильник простоти.
Про його уподобання на кухні і не тільки, а також як смакують та скільки коштують його страви, дивіться наш наступний сюжет.
Олександр Готьє, хто завгодно, але не традиціоналіст. 36-річний шеф-кухар управляє рестораном "Гренуйєр", що має мішленевські зірки і дуже просту кухню.
Поєднайте пару інгредієнтів, додайте трохи приправ, дотик генія і готово!
"Ось смажена устриця. Це велика устриця з Бельгії, яку ми витягли з мушлі і засмажили при дуже високій температурі, як ви зазвичай робите з м’ясом. Подавати устрицю будемо з пюре із зелені", - розповідає шеф-кухар Александр Готьє.
80% продуктів поставляють до його ресторану місцеві виробники. Та коли їх торкається рука майстра - звичайне стає шедевральним.
Буряки на равіолі, зелень на десерт, морозиво - і те зі смаком хлорофілу. Саме ця страва, якою ризикнув кухар, привернула увагу престижної гільдії рестораторів.
"Готьє грає за власними правилами. Він дуже відвертий, дуже автентичний і водночас використовує сирі продукти. Він справді розуміється на кухні, сучасній кухні", - розповідає директор гільдії рестораторів Ком де Шерізі.
Власні правила Готьє запровадив і у своєму ресторані, де оголосив війну "харчовому порно" - фотографіям їжі у соцмережах.
У його меню стоїть спеціальна позначка - знімати страви заборонено. Адже це заважає процесу споживання і порушує права інтелектуальної власності.
"Гренуєр" - заклад поважний, чверть століття тому його відкрив батько кухаря. А тепер Готьє молодший став найкращим Шефом року у Франції.
"Ми не готуємо їжу, яку можна їсти щодня. Кожній страві передує довге дослідження і робота персоналу.
Традиційний обід із трьох страв - це не до нас. Наше меню складається десь з 12 витворів мистецтва, які ми постійно вдосконалюємо", - пояснив шеф-кухар Александр Готьє.
Гостям пропонують ланч за 48 євро, вечеря обійдеться десь у 75. Не космічні ціни, для багатьох гурманів досить дешево, якщо меню готує найкращий кухар країни.