У "Фельдман Екопарку" побили рекорд частування польовою кашею [ Редагувати ]
Майже чотири тисячі обідів на одній локації за три години. Рекорд України встановили у "Фельдман Екопарку" під Харковом. Частували гостей польовою кашею. Скільки наварили та чи смакувало - про це наші кореспонденти.
На площі частувань Фельдман Екопарку велелюдно. На імпровізованій польовій кухні - кипить робота. Величезними ополониками повар перемішує кашу в казані.
Іван Стародуб, повар Фельдман Екопарку:
Да, сложно. У нас специальные есть лопатки. Правда, размера они нечеловеческого. Вот. Два человека мешают, один человек забрасывает. Иногда один остается мешать, два человека забрасывают.
Казан для каші - замовляли спеціально. Сюди влізло півтора кубометра води. Знадобилося майже двісті кілограмів пшона.
Іван Стародуб, повар Фельдман Экопарку:
По продуктам мы заложили 190 кг пшена. Картошки 100 кг, мяса 150 кг, тушенки куриной и с телятиной мы положили 97 кг, овощей 450 кг очищенных.
Гарячу кашу люди смакують поруч, на солом'яних тюках.
Катерина, відвідувачка Фельдман Екопарку:
Розкажіть, чи смачна каша? - Очень. Безумно вкусная. Мы уже по второй порции берем. Только здесь, самая вкусная каша.
Андрій, відвідувач Фельдман Екопарку:
Очень вкусная, да, свежая. Самое главное, тепленькая. Как по-домашнему, да!
Кількість виданих обідів ретельно підрахували. За три години оголосили результат.
Ми маємо 3 тисячі 850 благодійних обідів. Рекорд України встановлено!
Лана Вєтрова, керівниця Національного реєстру рекордів України:
Мені дуже приємно, що ця атмосфера, яка була створена на цій площі, підкреслювала повагу до людей. Це не просто давали безкоштовний обід, а просто відбувалося частування.
Частують у Фельдман Екопарку щовихідних. Охочих уже пригощали юшкою з п'яти видів риби, гречаною кашею з м'ясом, шурпою, варениками з картоплею і капустою. За словами організаторів благодійного проєкту, на "Площі частувань" із травня по серпень гостили вже близько ста п'ятдесяти тисяч людей.
Олександр Фельдман, засновник Фельдман Екопарку:
Мы даем различным национальным меньшинам показать, проявить себя, дать возможность людям получить знания о разных народах, о разных кухнях народов мира. А, во-вторых, чего греха таить, сегодня достаточно сложная ситуация экономическая у людей. После пандемии мы стараемся предоставить услуги бесплатно для детей, для взрослых. Но и что плохого, если мы их еще и накормим. Т.е. люди, пробуя, интересуясь, едят вареники, пельмени. Украинский борщ и т.д. и т.д. мне кажется, это очень здорово.
За десять років роботи мультикомплексу Фельдман Екопарк тут побували близько двадцяти одного мільйона гостей із усіх куточків України. В Екопарку відпочивають, займаються спортом, оздоровлюються. А вже восени всіх відвідувачів чекають на наступне велике свято Бал Хризантем.