Кардіологи назвали п'ять найкращих продуктів для зниження холестерину [ Редагувати ]

Американська лікар-кардіолог Елізабет Клодас назвала п'ять найкращих продуктів для зниження рівня холестерину. Її коментар наводить CNBC.
За словами фахівця, щоб побачити прогрес у зниженні холестерину, не обов'язково сідати на строгу дієту. Достатньо лише точково змінити раціон, щоб досягти суттєвого скорочення рівня "поганого" холестерину.
Одним із таких продуктів є вівсянка. Вона багата на клітковину, яка знижує кількість холестерину, що засвоюється травною системою. Дослідження показало, що споживання лише 10 грамів клітковини на день може знизити ризик серцевого нападу на 14%.
Ще один корисний продукт для зниження холестерину - мигдаль. При необхідності його можна замінити на фундук, волоський горіх, фісташки або горіхи макадамія.
Насіння чіа (шавлія іспанська) може скоротити ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 16% завдяки омега-3 жирним кислотам. Хоча ці кислоти мають порівняно невеликий вплив на рівень поганого холестерину, вони допомагають підвищити хороший холестерин.
Регулярне вживання овочів також цілюще впливає на здоров'я судин та рівень холестерину. Фахівці особливо рекомендують їсти броколі, шпинат, брюссельську та листову капусту.
Кавун також може допомогти у зниженні холестерину. Він містить лікопін, який впливає на рівень холестерину у крові. Кавун можна також замінити на яблука, виноград, полуницю, цитруси чи авокадо.
Раніше "Подробиці" писали про продукт, який знижує холестерин вже після першого вживання.