Україною прокотилася хвиля анти-карантинних протестів [ Редагувати ]
Протестні акції прокотилися всією Україною. Які саме вимоги лунали в обласних центрах?
Семьдесят с лишним процентов наемных сотрудников в Запорожской области - это малый и средний бизнес. Более 50% наполнения бюджета - это малый и средний бизнес.
Саме право працювати і, зокрема, - наповнювати бюджет, відстоюють представники ресторанного бізнесу. Під стіни обладміністрації вийшли і власники, і кухарі, й офіціанти. Усі проти карантину вихідного дня та заборони працювати після двадцятої вечора. Кажуть: ще не оговтались від обмежень, запроваджених навесні.
Тетяна Ружина, учасниця акції:
Потому, что летом, естественно, мы погашали все долги. Мы восстанавливали наш персонал. Работали, погашали долги поставщикам. И только к осени как-то начинали немножко выдыхать, в надежде что вот-вот мы начнем зарабатывать.
Обласні чиновники запевнили: ситуацію розуміють. Утім, при цьому нагадали: Запоріжжя вже кілька днів, як у "червоній" зоні карантину.
Віталій Боговін, голова Запорізької обладміністрації:
Пожалуйста, давайте требования, я вынесу их на комиссию ТБНС, и мы будем рассматривать.
А це вже ресторатори Львова біля обладміністрації. Кажуть: для туристичного міста зачинити кав'ярні та ресторани на вихідні - значить задушити бізнес. Бо основний прибуток закладам приносять мандрівники. А вони зазвичай приїжджають на вікенд.
Тетяна Абрамова, ресторатор:
Ми з останніх сил тримаємося, бо ми позвільняли людей, дуже багато. Ми скоротили всі витрати, які могли скоротити, ми намагаємося триматися так, але зараз нам відрізають ноги і ноги відрізають аж по шию.
Від уряду ресторатори вимагають підтримки, як це робиться в Європі.
Андрій Калітовський, ресторатор:
Держава повинна забезпечити допомогу нашому персоналу. Ми не говоримо про свої видатки, в першу чергу - вберегти працівників, оскільки, якщо люди не помруть від коронавірусу, то у них є всі шанси померти з голоду.
Солідарні з колегами і підприємці Дніпра. Кажуть: через карантинні обмеження, що вже діють у місті, - зачинилося близько 30 відсотків ресторацій. Ті ж, які працюють, максимально дотримуються встановлених норм. Якщо і їх закрити на вихідні, більшість відчинитися вже не зможе.
Родіон Боровенський, організатор мітингу, арт-директор ресторану:
Если нас закрывают, то пускай дают дотацию. Нам не дают работать. Колоссальные налоги идут в госбюджет, но нам не из чего их платить, малый и средний бизнес в Украине начал закрываться.