Виготовлення небезпечної продукцiї призупинили вiнницькi правоохоронцi [ Редагувати ]
Виготовлення небезпечної продукцiї призупинили вiнницькi правоохоронцi. А саме у мiстечку Брацлав виявили та лiквiдували пiдпiльний цех з виготовлення копченої риби. Там в антисанiтарних умовах коптили скумбрiю, сайру та оселедцi. Продукцiю в свята успiшно реалiзовували на ринках областi.
Скiльки продукцiї встиг виробити власник коптильнi, наразi невiдомо. Правоохоронцi вилучили пiвтори тонни риби, яку вже готувалсь кудись вiдправити. Належних документiв, звичайно, не було.
Павло Дармограй, начальник вiддiлу ветеринарної мiлiцiї УМВС України у Вiнницькiй областi:
"Закуповувалась морожена риба. Скумбрiя морожена. Виробник - Норвегiя. Сайра та оселедець морожений також. I перероблялась, вiдповiдно, на самому рибцеху, який згiдно постанови номер шiсть закритий в зв'язку з антiсанiтарними вимогами щодо роботи даного цеху"
Фахiвцi радять купувати копчену рибу лише в торговельних точках, яким можна довiряти, i якi мають усi необхiднi лiцензiї. Адже, судячи лише з зовнiшнього вигляду, нiколи не вгадаєш, в яких умовах виготовлявся делiкатес. В селищi, де виявили пiдпiльний цех, про його дiяльнiсть нiчого не знали. Принаймнi, так стверджує мiсцевий голова.
Петро Бродан, Брацлавський селищний голова:
"Тут була коптильня. Вони дiйсно коптили тут рибу. А останнiми роками воно стояло пустувало. Я, наприклад, вперше сьогоднi почув що тут воно щось живе i щось працює".
За словами Петра Бродана, в Брацлавi чимало пустих примiщень, якими досить легко можуть скористатися пiдприємливi, але не зовсiм чистi на руку бiзнесмени. Вiдтак, в найближчих планах сiльської влади повна їх iнвентаризацiя.