В Каменце-Подольском открыли туристический сезон [ Редагувати ]
Мешканці і гості Кам'янця-Подільського цими вихідними ласували справжніми заморськими стравами. Тут з'їли кілька сотень порцій паельї. Так у місті відзначили відкриття туристичного сезону. Як смакувала іспанська страва, і чим ще планують частувати гостей міста розкажуть наші кореспонденти.
На фестивалі гурманів "Подільський пєц" гостей частували запеченим м’ясом, рибою та овочами. Готували усе на відкритому вогні.
Так у Камянці-Подільському відкривали смачний туристичний сезон: після показових лицарських боїв та залпу гармати закипіла... олія на сковорідках. На цій - засмажили майже півтонни картоплі. На решті - переважно - шашлики. А тут - готували голубці у печі. Господиня Людмила Калініна каже, смачніших - годі й шукати.
Поки експресивні весільні музики розважають публіку, рис, курятина, морепродукти та овочі смажаться й тушкуються на величезних пательнях посеред площі. Це іспанський кухар Фернандо Мельчор чаклує над справжньою паельєю.
Фернандо Мельчор, шеф-кухар:
- Секрет? Рис, шафран, овочі і любов шеф-кухаря - от вам і секрет. Усі страви мають іти від серця. Тільки тоді людям смакуватиме те, що ти приготував.
Як смакує іспанська паелья з українських продуктів, за півтори години змогли спробувати всі охочі.
Рівнянки Юля та Яна, які навмисно приїхали на майстер-клас з іспанської кухні, таке куштують вперше.
Юля Хомич, гостя фестивалю "Подільський пєц":
- Вообще, это блюдо очень похоже на вот плов, смешанный с рагу, и мне очень нравится.
Яна Коваль, гостя фестивалю "Подільський пєц":
- Я не готовила такого ні разу пробую перший раз - вкусно 300 порцій святкової паельї роздали та з’їли - за кілька хвилин.ш
Олена Цинтила, Максим Соколик, Новини, ТК Інтер, Хмельницька область