В Черновцах провели конкурс "лучшей кухни" [ Редагувати ]
У Чернівцях на День міста - влаштували «свято шлунка». Для містян і гостей приготували кулінарне випробування: визначити, страви якої з національностей, що мешкають в буковинській столиці - найсмачніші. Частували гостей із музикою і танцями. СмаколИки розійшлися буквально за годину, але "кращої" кухні так і не визначили.
- У центрі Чернівців - кулінарне свято. Просто неба, під народні мелодії можна посмакувати угорськими, словацькими, російськими та багатьма іншими стравами
- На "свято національних кухонь" готували лише те, чим традиційно частують на Буковині.
Світлана Совик, учасниця свята національних кухонь
- У нас сьогодні в меню є кулєбяки, расстєгаї - національні російські страви - щука фарширована а також пиріжки з капустою ++ Російська кухня це є поживні м'ясні ситні страви
А німецька - свинина, кУрятина, багато капусти, спецій і оригінальні соуси, - каже один із учасників Артур Поляк. Спеціально до свята піднялИ бабусині рецепти: зготували мюнхенські та баварські ковбаски. Та найбільше пишаються 5-кілограмовим свинячим окороком, відвареним у пиві.
Артур Поляк, учасник свята національних кухонь
- Щоб його приготувати, потрібно десь 3 літри світлого пива, 3 літри темного , потім його дуже довго відварюють і запікають, доводять до такої золотистої скоринки
Словацька канапки із овечим сиром, гУсячим і фазанячим м'ясом; молдавська випічка: вертути і верзери з капустою, бринзою та яблуками; чеські кнедлики та гуляшІ - усе це на Буковині вміють готувати, бо кожна нація, що тут мешкає, ділиться рецептами, каже шеф-кухар ресторану Костянтин. Сам він - румун за національністю, але до свята обрав єврейську кухню
- Откуда? Научился-научили
Шанувальники єврейської кухні - у захваті. Попри те, що риба-фіш і фаршмак у класичному варіанті виглядають трохи інакше і готуються без сучасних смакових домішок.
- Эта фаршированная рыба, она, конечно, бесконечно попадается. Ни одно большое событие практически не обходится без фаршированной рыбы, но все остальные блюда практически забыты
Аби не втрачати кулінарних традицій, свято національних кухонь обіцяють зробити щорічним і значно масштабнішим.