В мире отмечают День шоколада [ Редагувати ]
Сьогодні свято для ласунів - у світі відзначають День шоколаду. Саме цього дня 1550 року його вперше привезли до Європи. І хоча свято неофіційне у Києві на його честь провели солодкий майстер клас. Звідти де лилися шоколадні ріки повернулися наші кореспонденти.
Все і всі в шоколаді. Він ллється ріками та набуває різноманітних форм. Перед початком майстер-класу усім учасникам видають футболки і гумові рукавиці. Кілька хвилин підготовки і до столу подають розтоплений шоколад, полуничний цукор, карамель та горішки. І ось малі та дорослі ласуни поринають у процес приготування. Попри те, що набір інгредієнтів і формочок кожен отримав однаковий, результати у всіх різні.
Маша Саранчук:
- Я делаю собачку из шоколада. Глаза ему пытаюсь сделать которые у меня не получается.
Поки всі охочі власноруч роблять шоколадні цукерки, в сусідній залі професійні кондитери діляться своїми секретами. Кажуть, головне - вгадати з температурою. Інакше шоколад не застигне.
Ольга Проньків, шоколатьє:
- В нас температура має піднятися до тридцяти градусів, тільки тоді ми можемо працювати, клеїти, виробляти різні фігурки
Не тільки фігурки… Із шоколадом фантазію можна не обмежувати. Озброївшись пензликом і шпателем, майстри складають мозаїку і пишуть шоколадні картини.
Олена Шевчук, кореспондент:
- На таку картину потрібно приблизно кілограм шоколаду. І навіть якщо ваш витвір не вдасться,його завжди можна з’їсти.
Олена Шевчук, Євген Сакун, новини, телеканал Інтер.