В Кировограде испекли самую большую плачинду [ Редагувати ]
У Кіровограді до Дня міста випекли рекордну плачинду. Місцеві пекарі працювали над нею дві доби.
На листковий пиріг із начинкою витратили 300 кілограмів борошна, 600 яєць, 180 кілограмів вершкового масла та маргарину, 6 кілограмів ванільного цукру та найголовніше - шістсот кілограмів гарбуза.
Вага витвору становить 259 кілограмів, саме стільки років виповнилося місту. З'їли рекордну плачинду теж за рекордний час - за лічені хвилини.
Тетяна Плачинда, мешканка Кіровограда:
- Це святкова плачинда, вона найбільша, тому вона є особливою. Це звичайно найсмачніша плачинда, яку я їла в своєму житті.