Итальянские сыровары борются с последствиями землетрясения [ Редагувати ]
Італійці розбирають сирні завали.
Під час нещодавнього землетрусу - серйозно постраждали сховища, де дозріває відомий місцевий делікатес - пармезан. Щороку на півночі країни виробляють три мільйони голів цього сиру. Справжнім вважається саме той пармезан, який вироблено в північних містах Італії. П`ять років тому італійці відвоювали цю назву у решти світових виробників. Сировари вже підрахували: стихія витрусила з їхніх кишень - чверть мільйона євро.
Лучано Дотті, голова кооперативу виробників сиру:
- У моїх сховищах визрівало 43 тисячі головок сиру. Усе нині потрощене. Навіть не знаю, що тепер буде. Сир іще був недозрілим, з ним вже нічого не можна зробити.