Виробники алкоголю розповіли, як відрізнити якісний товар від фальсифікату [ Редагувати ]
Від завтра алкоголь в Україні знову подорожчає. В середньому на тридцять відсотків. Така ініціатива Кабміна. На думку уряду, попередні ціни на спиртне не компенсували витрати на виробництво. Відтепер пляшка 40 %горілки коштуватиме не менше 70 гривень.
А все, що дешевше фальсифікат. Статистика отруєнь сурогатом: 73 людських життя лише за 2 місяці. Як відрізнити якісний алкоголь від смертельно небезпечного фальсифікату з'ясовували наші кореспонденти.
Тут змішують і розливають, і все абсолютно легально. Це лабораторія одного з найбільших в Україні горілчаних заводів. Її співробітники щодня перевіряють якість випущеної продукції. Адже справжня горілка це не просто суміш спирту і води, а ціла технологія.
"Зав-виробництва заводу веде нас у святая-святих підприємства цех розливу. Там стерильно, як у операційній лікарні. Без спецодягу вхід заборонено. Цей цех розливає до 42 тисяч пляшок на годину. Жодного втручання людини, процес повністю автоматизований починаючи від подачі пляшок, закінчуючи наклейкою акцизної марки", - сказала Надія Свиридова, головний технолог заводу
Таке виробництво в кустарних умовах налагодити неможливо, запевняє Алла Кучеренко. Кожна пляшка горілки тут має як мінімум п'ять ступенів захисту. Та й тару повторно не використовують. Тому завідувачка виробництва радить одразу ж звертати увагу на вигляд пляшки.
Лише кілька простих правил та увага допоможуть обрати якісний алкоголь. А свято залишиться святом без наслідків для здоров'я.
Ольга Іванченко, Юрій Красновський, ТК "Інтер", Черкаська область.