У Брюсселі відкрили підводний ресторан [ Редагувати ]
У Брюсселі відкрили підводний ресторан. Усім охочим пропонують повечеряти на глибині 5 метрів у такій собі перлині. Це - один із найглибших у світі ресторанів. Що в меню - знають наші кореспонденти.
Салат з лобстерами, фуа-гра та шампанське тут подають не в традиційному посуді, а в невеликих пляшках, наче з-під молока. Ціна за таке сервування - майже 100 євро, і охочих - чимало, шикуються в черги. Адже, крім цього, вечеря під водою гарантує ще незабутні відчуття.
Ресторан "Зе Перл" відкрився лише нещодавно, а вже став популярним місцем для закоханих пар. Ще б пак - на глибині 5 метрів ніхто не зіпсує їм романтичної атмосфери.
"Я створив цей басейн 12 років тому, коли був дайвером-ентузіастом. Хотів зробити ідеальні умови для всіх охочих навчитися занурюватися під воду. Останнє, що ми додали - ця сфера. У ній почуваєшся, наче в лоні матері.
Над облаштуванням ресторану-перлини працювали понад рік. На технологічне оснащення пішло небагато часу. Значно довше обдумували дизайн інтер’єру, спосіб подання страв, ділили роботу персоналу.
Для клієнтів, які ніколи ще не пірнали, перед зануренням проводять навчання. Капсула вміщає 4 осіб. Глибоководними офіціантами працюють професійні дайвери.
"Це щось нове й цікаве. Стільки часу перебувати під водою, ще й у такій атмосфері. Ми, мов риби, обожнюємо воду. Думаю, цей вечір запам’ятається на все життя. Це унікальна нагода", - каже клієнт Ніколя Моушар.
Уже за перших кілька днів роботи підводного ресторану його відвідали 16 гостей.