Клієнтів кафе пригощають золотими крильцями [ Редагувати ]
Курячі крильця в золоті. Такою стравою дивує своїх відвідувачів одне нью-йоркське кафе. Кухарі кажуть: новинка і гурманам задоволення, і для закладу - реклама. Аліса Орлова продовжить.
Це звичайне кафе в середмісті Нью-Йорка. Тут можна поласувати курячими крильцями й випити келих пива у п'ятницю після робочого дня. Утім, крильця тут - скоріш нагадують велетенські самородки дорогоцінного металу. А все тому, що їх покривають 24-каратним золотом.
"Мені здавалося, що золото буде чудово виглядати на знімках в Інстаграм. Люди фотографуватимуть наші крильця і в такий спосіб рекламуватимуть наш ресторан. Зараз золото в тренді. Тож я подумав, що це досить непогана ідея", - говорить Бріан Маза, власник кафе.
Курячі крильця витримують у маринаді 12 годин, потім обсмажують у фритюрі й пассерують у фірмовому соусі. Далі шеф-кухар покриває крильця золотом, і страва - готова.
"Наші крильця вкривають спеціальною золотою олією. На смак вони медово-гострі. З перцем халапеньйо", - говорить Бріан Маза, власник кафе.
Золоті крильця - задоволення не з дешевих. За десяток таких доведеться викласти 45 доларів. А це трохи більше тисячі гривень.
"Золото є в їжі. Воно користується популярністю вже давно, особливо в кондитерських виробах. Зокрема, його додають у цукерки, шампанське. І ми вже давно бачили, який попит на такі страви. Тому й подумали - а чому б не зробити золоті курячі крильця. Нам сподобалася ідея, коли можна щось буденне для нас усіх - зробити вишуканим", - говорить Бріан Маза.
Сусальне, дуже м'яке й не здатне поранити. В Індії листками золота огортають дорогі цукерки, а в Японії - бізнесмени часто замовляють позолочену каву.