Посткоронавірусна епоха: в Амстердамі тестують нову концепцію обслуговування [ Редагувати ]
Як працювати за нових умов, розмірковують готельєри та ресторатори по всьому світу. Адже навіть після послаблення карантину залишаються обмеження щодо дистанції між відвідувачами та персоналом. Один із закладів Амстердама вже тестує нову концепцію обслуговування. Що вигадали та чи до вподоби такий підхід гостям - розповість Ольга Жидецька.
Вишукана їжа за столиком на березі амстердамського каналу. Така розкіш недосяжна для туристів та жителів Нідерландів уже півтора місяця. Та найближчим часом влада країни обіцяє послабити обмеження. Ресторан "Етен", який є частиною арт-простору "Медіаматек", уже готується приймати гостей у пост-коронавірусну епоху. Обідати відвідувачам пропонують у затишних скляних кабінках на двоє-троє осіб. Нині до дрібниць відпрацьовують технологію висококласного обслуговування за нинішніх обставин.
Віллем Вельтговен, директор ресторану:
Поки що ми вчимося, як прибирати, як обслуговувати клієнтів, як красиво виносити порожні тарілки, щоб відвідувачі почувалися справді затишно. Нам ще багато чого слід навчитися, щоб пристосуватися до цих нових умов.
Протестувати оновлений сервіс запросили родичів та друзів. Заходи безпеки на найвищому рівні - в офіціантів рукавички та щитки на обличчі, кабінки захищені від потрапляння інфекції, всередині ж їх регулярно дезінфікують.
Вельтговен, гість ресторану:
Коли я вперше побачив це в Інтернеті, то подумав: "Ого, не впевнений, чи це дозволено". Адже двоє людей сидять так близько. Ви ж знаєте, що діє правило "півтора метра". Але, виявляється, тут подбали про безпеку.
Футуристичний дизайн у поєднанні з традиційним інтер'єром та романтичний плюскіт хвиль каналу зачаровують відвідувачів. Проте під час тестової вечері гості виявили й можливі недогляди, які потрібно врахувати.
Кім Берген, гостя ресторану:
Єдине, що хочу порадити - улітку вдень буде дуже спекотно. Тож за 36 градусів, можливо, доведеться трохи накрити дах, адже сидіти в скляному акваріумі буде гаряче.
За планом виходу з карантину, ресторани в Нідерландах мають бути зачинені щонайменше до 19 травня. Та, за підрахунками профільної асоціації, після відкриття виживуть далеко не всі заклади. Адже нові норми вимагатимуть дотримання соціальної дистанції. Через це поменшає й відвідувачів. А отже, скоротяться і прибутки, які в дрібних кав'ярень і так не надто великі.