В Колумбии разрабатывают генетически модифицированный кофе [ Редагувати ]
Колумбійський центр дослідження кави має намір вивести кавову рослину, стійку до поганих природних умов. Учені 15 років проводять експерименти з кавовими зернятками та паростками. Вони вже розробили новий сорт кави Арабіка і навіть висадили на деяких плантаціях. Тепер - з нетерпінням очікують результату. Торік через погодні умови в Колумбії був найнижчий врожай кави за останні 30-ть років. Учені сподіваються, що їхній проект під назвою "Кавовий Геном" допоможе вивести генетично модифіковані сорти кави. Вони могли б протистояти перепадам температур та іншим примхам погоди.
Рікардо Акуна, директор Департаменту генетичного розвитку:
- Мета генетичного розвитку - отримати нові сорти кави, які були б, наприклад, стійкими до грибків та інших хвороб. До того ж, листя кави не їстимуть жучки, а отже - буде гарний урожай.