Киевских детей учили строить домики из пряников [ Редагувати ]
Як зробити різдвяний будиночок із пряників. У столиці відбувся незвичайний майстер-клас для дітей. Було не лише гарно, але й дуже смачно. Куштували хатинки і наші кореспонденти.
Ольга Сас, кореспондент:
- Ось ці будиночки повністю їстівні. Тільки з'їсти їх дуже шкода. Адже вони більше схожі на мініатюрні витвори мистецтва. І створені руками маленьких майстрів.
А от поласувати будматеріалами митці завжди охочі. Тому деталей для будинку має бути із запасом.
Найшвидше розходиться клей. Зроблений із цукрової пудри та лимонного соку, він ллється рікою. Однак на будиночки потрапляє не завжди.
Олександр Шаров, учасник майстер-класу:
- Цей будинок дуже смачний, дуже гарний та дуже апетитний. Я його мазав клеєм від душі.
Справно малеча не тільки їсть. Поступово із солодощів виростають справжні хатинки.
Ольга Манмар, учасниця майстер-класу:
- Мабуть, що всі дівчатка дуже люблять допомагати на кухні і не треба боятися дозволяти їм це робити.
Однак, за словами кондитерів, найкраще будиночки підкорюються чоловікам. Вони підтверджують - майстри і в господарстві, і на кухні.
Максим Карпюк, учасник майстер-класу:
- Мы обычно делаем на Рождество печенье можно такое делать похоже. С имбирем, например, или с перцем. Я люблю и выпечку, люблю и дома строить - все вместе.
Цьогоріч традиції випікати пряничні будиночки виповнилось 200 років. Популярними вони стали завдяки казці "Гензель та Гретель". Однак перші їстівні помешкання з'явились задовго до того.
Анастасія Красовська, ведуча майстер-класу:
- За віруваннями римлян в таких будиночках мешкали боги, а потім їх можна було з'їсти. Ці будиночки несли щось таке дуже-дуже добре.
Милуватись своїм творінням можна не менш ніж півроку - за цей час тісто не зіпсується. Головне - вгамувати свій апетит.
Ольга Сас, Євген Сакун, Новини, телеканал "Інтер"