Кондитери Бельгії готують чарівні шоколадні яйця для Великодня [ Редагувати ]
Напередодні Великодня у бельгійських кондитерських кипить робота. Як майстри чаклують над шоколадом, знають наші журналісти.
Майстер шоколадної справи Майкл Льюїс Андерсон працює в елітній кондитерській з давніми традиціями. Їхньому закладові вже більше століття. І щороку кулінарна команда намагається здивувати відвідувачів чимось новим.
Цього разу акцент на апельсиновий смак. Так захотіла співвласниця кондитерської, тож Майкл отримав необмежену свободу для фантазії. Так у солодкій майстерні з'явилося гостроверхе яйце з апельсинових шкірочок.
"Гарне, скажіть? Це абсолютно новий стиль. До того ж, це смачно. Апельсинові пелюстки просто тануть у роті", - розповів декоратор тортів Майкл Льюїс Андерсон.
Щоби пелюстки танули в роті, їх спочатку вимочують у цукровому сиропі, тоді нарізають і занурюють у шоколад. Складене з них яйце потягне на цілий кілограм. Андерсон створив уже сотню таких.
"Нарешті у нас є продукт, створений з апельсинів та шоколаду. Ми вирішили представити його у формі великоднього яйця. Тепер цей шедевр стоїть у нас на вітрині", - співвласниця кондитерської Міріам Вітаме.
Гігантське великоднє яйце з апельсинових скоринок для шанувальників шоколаду з великими апетитами. Попри появу новинки, в кондитерській не забули й про традиційних шоколадних зайчиків, півників та ягнят.