В Киеве прошел мастер-класс по изготовлению пряничных домиков [ Редагувати ]
Смачна архітектура. У Києві відбувся майстер-клас із виготовлення пряникових будиночків. Хатинки робили різдвяні, у стилі українського села. Найважчим виявилося не з'їсти яскравого смаколику одразу. Силу волі тренувала і Олександра Казакова.
Сам собі і дизайнер, і архітектор. У кондитерській справі - жодних обмежень.
- Я на крышу положил, вроде это гнездо. Цветы растут, как будто бы на травке, но потом мы вспомнили, что вроде как зима, но пусть это будут подснежники, как в 12 месяцах.
Доки руки працюють, щось і язику перепадає.
- Оно очень сладкое, мне очень нравится разукрашивать язык глазурьей.
Поласувати смачною фарбою не проти і дорослі - клей до рота тягнуть всі. Цукрова пудра та лимон - разом смакують наче цукерка. Чудова стресотерапія.
- Идеальное занятие во время сессии - снимает стресс, помогает расслабиться.
Будиночки оформлюють по-різдвяному яскраво. Пригадують "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" - щоб справжня українська хата, навіть - із господарством. Тож малюють і город, і свиней, і собак. Прикрашають - за традиціями.
- Когда девочка рождалась, рисовали на домике цветочки.
Деякі деталі ліпше робити в чотири руки.
- Попросить друга придержать, и вот мы здесь ставим, и вот колдовство - оно стоит!
Тут кажуть - найкращі будівельники виходять із татусів.
Анастасія Красовська, майстриня:
- Правда, папы часто забывают, что они пришли вместе с детьми, типа иди, я сам лучше знаю. И они же главные совратители, когда ребенок приносит домик - коли вже ж ми будем їсти твоє хазяйство, понимаете?
Олександра Казакова, кореспондент:
- Прикрашати оселю такі будиночки можуть до півроку, потім їх все ж таки доведеться з'їсти, адже тісто почне м'якшати.
Щоправда, витримати так довго можуть тільки герої. А більшість з'їдає свій смаколик вже протягом першого тижня.
Олександра Казакова, Олександр Данилов, Новини, телеканал "Інтер"