У Чернівцях готують сало у тюбиках для фронту [ Редагувати ]
Усе - для фронту. У Чернівцях місцеві жителі готують пакунки для бійців на передову. Сухі борщі, імбирний чай з куркумою та навіть… сало в тюбиках. Про винахідливих волонтерів - дивимось далі.
Ця невеличка кухня - Святая-святих чернівецьких волонтерів. Тут щодня - кипить і вариться. Домашню консервацію і сухпайки - для бійців на передову відправляють по кілька разів на тиждень. Останнє ноу-хау - сало в тюбиках.
"Сало з часничком. І уточнення для кого: для укропів, антиватний, протимоскальський. Написали, навіть від вампірів врятує - мало лі", - говорить Наталя Крилова волонтер.
Готують просто - свиняче сало нарізають, перемелюють і додають спеції.
"Використовуємо суміші для сала, грузинську сіль, паприку, перець чорний, сіль ну і часничок. Все, перший пішов!", - говорить повар.
Готову суміш Наталя кладе в холодильник - хвилин на 20. Потім, за допомогою м'ясорубки, охолоджене сало фасують у харчові туби.
"Загортаємо для безпечного склеювання його фольгою. Беремо праску будь-яку, яка є вдома без пару - пар ми не використовуємо. І притискаємо секунд на 10. Все".
Тару волонтери привозять із Харкова - один тюбик уміщує 100 грамів готової продукції. Військові таким подарунком дуже задоволені.
"Можна на хліб намазати, з'ївши сала - вже не голодний будеш. Продукт довго храниться", - говорить Олексій український військовослужбовець.
Разом із салом на передову повезуть імбирний чай та суміші для Борщу. Одного такого пакета - вистачить, аби пообідати десятьом бійцям.
"Кожен бере на себе якийсь обов'язок - хтось капусту сушить, хтось бурячок, хтось мор квочку. Обов'язково потрібно щось гаряче і так, як оцей буковинський борщик - для хлопців це дуже добре", - говорить Алла Мустеца волонтер.
Смаколики для військовослужбовців відправлять уже найближчим часом. Якщо сподобаються - волонтери обіцяють незабаром виготовити ще. І навіть урізноманітнити смаки.