На итальянской ферме делают сыр из молока буйволиц [ Редагувати ]
Райське молоко. Так свою продукцію називають на одній італійській фермі - і не безпідставно. За тваринами там доглядають - наче за VIP-гостями п'ятизіркового готелю. І переконують, у таких умовах буйволи дають неймовірне смачне молоко.
Цим буйволам вмикають класичну музику і для різноманіття - трохи джазу. Їм роблять масаж, влаштовують освіжаючий душ, виводять на прогулянки. Такі умови для тварин створили на одній із ферм на півдні Італії. Все для того, щоб буйволи почувалися комфортно і давали більше молока.
Валентина Мікелуччі, працівниця ферми:
- На відміну від тварин на інших фермах, наші буйволи - абсолютно вільні. Ми під'єднуємо до них доїльні апарати лише тоді, коли вони самі того хочуть і дають нам зрозуміти. Ферма поділена на так звані "робочі зони" і територію для відпочинку.
Концепцію VIP ферми розробив колишній банкір Антоніо Палмьєрі. Він каже, його буйволи - ніколи не нервують. І цей спокій нібито передається людям, які п'ють їхнє молоко.
Антоніо Палм'єрі, власник ферми:
- Я займаюся розведенням буйволів вже 25 років і завжди найбільше опікувався не кількістю, а якістю своєї продукції.
З молока буйволів також виробляють йогурти і морозиво, але головна гордість компанії - це традиційний італійський сир "моцарелла". За день продають до трьохсот кілограмів.
Анна Орзанна, покупець сиру:
- Це, мабуть, найкраща моцарелла у світі. Вона завжди свіжа і розпродається дуже швидко. Тому доводиться заздалегідь робити замовлення. Просто так цей сир не купиш.
Придбати продукцію з молока буйволів можна лише на території самої ферми. У такий спосіб власник прагне розвивати економіку регіону і туризм. На фермі регулярно проводять екскурсії. Лише у серпні її відвідало 45-ть тисяч людей.
Олена Гнесь, Новини, телеканал "Інтер"