Засновниця вегетаріанської пекарні поділилася секретами успішного стартапу [ Редагувати ]
Без яєць, цукру та білого борошна - такий десерт пропонують у паризькій пекарні. Попри нетрадиційний рецепт, випічка популярна серед містян, її рецепт підготували спеціально для людей з особливими харчовими запитами. У чому секрет смаку - дивіться далі.
Круасани - це перше, із чим у багатьох асоціюється Париж, але останнє, що з'їсть людина на дієті. Однак у цій пекарні вирішили, що нікого не можна залишати без десерту.
Береніс Леконт, засновниця вегетаріанської пекарні:
Ми - перша у Франції вегетаріанська пекарня. У нас є лимонні тарти, здоба, відкриті пироги. Ми створили продукт, якого в Парижі дуже бракувало, але на який водночас був попит.
Такі смаколики підходять не лише тим, хто стежить за фігурою, а й людям з діабетом чи алергіями. Співзасновниця пекарні, Аліс, ще з дитинства змушена стежити за рівнем інсуліну в організмі.
Аліс Борнон, засновниця вегетаріанської пекарні:
На дні народження я їла тістечка, але вони були не солодкі, а тому й не смачні. Я не отримувала насолоди, тому вирішила винайти нові рецепти й пішла в кулінарну школу.
Вегетаріанські тістечка не підвищують рівень глюкози, бо під час приготування рафінований білий цукор замінюють кокосовим, а пшеничне борошно - люпиновим, багатим на клітковину.
Анна Белланді, кондитера:
Ми також додаємо сироп з агави, а до шоколаду - підсолоджувач мальтитол. Ще один нюанс - це взаємодія складових під час випікання. Треба знати деякі секрети, щоб виходило смачно.
Від клієнтів у цій пекарні немає відбою. Власники постачають тістечка навіть для святкових заходів у Єлисейському палаці. На розробку одного рецепта шеф-кухарі витрачають приблизно місяць. Але досі їм вдається не все.
Береніс Леконт, засновниця вегетаріанської пекарні:
Ми поки що не придумали, як пекти мигдальне печиво, бо традиційний рецепт містить сахарозу, яку ми не використовуємо. Також ми не робимо макарунів, єдиний веганський рецепт має кондидерська Ла Дюре в Лос-Анжелесі. Можливо, колись вони з'являться і у Франції.
Поки що в пекарні немає конкурентів, загалом у французькій столиці - два таких заклади. Але надалі власниці планують розширяти мережу. Торік їхній дохід становив майже 300 відсотків, тому найближчі два роки Береніс хоче відкрити ще три десятки таких кафе.