Кухарі Франції поділилися секретами фуа-гра (відео) [ Редагувати ]
Найкраще смакує - приготоване власними руками. Особливо на свята і тим паче - якщо це всесвітньо відомий делікатес. У Франції перед Різдвом традиційно навчають виготовляти паштет з гусячої печінки - фуа-гра. Кулінарні секрети - у нашому наступному сюжеті.
Ласкаво просимо до регіону легендарної фуа-гри на південному заході Франції. Крістіна та Альберт беруть тут уроки з виготовлення традиційного паштету з великої гусячої печінки.
"Стільки нового дізналася, це і весело, і дуже корисно вчитися готувати фуа-гру з нашою викладачкою Каті", - говорить Крістіна Солер, туристка із Каталонії.
Каті - власниця невеличкого готелю, яка пропонує гостям уроки кулінарії. Коли з неї вирізають всі прожилки - потрібно додати спецій у дуже чітких пропорціях.
Далі чайна ложка перцю перед тим, як складати фуа-гру в баночки. У багатьох європейських країнах делікатес заборонений - через те, що тварин навмисне перегодовують. Але за французькими законами традицію бережуть, бо вона частина місцевої культури.
"Я дуже люблю фуа-гру. Люблю все натуральне і найкраще готую сам", - говорить Гілберт Оліварес, учень кулінарних курсів.
Останній крок у приготуванні - тушкувати на маленькому вогні. Але цю смакоту не заведено відразу їсти - вона має вистоятися. Гості із задоволенням куштують печінку, приготовану заздалегідь.
"Ми не тримаємо власних традицій в секреті, охоче ділимося ними. Як і багато років тому - люди можуть готувати найкращі страви з найкращих інгредієнтів", - говорить Каті Міорлайо, викладач кулінарних курсів.
"Чудово, вийшло просто неймовірно", - говорить Гілберт Оліварес, учень кулінарних курсів.
"Моя вийшла така смачна, що аж прицмокую", - говорить Шанталь Оліварес, учениця кулінарних курсів.
Уїкенд у готелі разом із заняттями на кухні коштує недешево - 400 євро на людину, але у Каті клієнтів - хоч греблю гати. Особливо у святковий сезон, коли всім кортить посмакувати традиційними смаколиками.