Японець відкрив у США ресторан, де їдять стоячи [ Редагувати ]
Незвичний ресторан відкрили у Нью-Йорку. Їсти там можна лише стоячи. Власник закладу - японець - усіх відвідувачів годує класичними американськими стейками. Від клієнтів відбою немає. У чому секрет популярності - розкажуть наші кореспонденти.
Відвідувачі шикуються в черги від самого ранку. Біля входу перших гостей особисто вітає господар закладу - японець Куніо Ічіносе. Усередині залою бігають офіціанти. На сніданок клієнти обирають оригінальні рецепти стейків.
"Зараз ранок. Тому я не хотів брати великий стейк. Замовив маленький шматок. З'їв стоячи, і, знаєте, мені сподобалось", - розповідає відвідувач ресторану Джейкоб Новак.
До ресторану, де дозволяється тільки стояти, ходять парами. Навіть на романтичні побачення. Ще одна особливість стейкхаусу в тому, що, за бажанням, відвідувач може самостійно підсмажити собі шматок м'яса.
"Мені здається, це чудова ідея. Адже я спалюю калорії, поки готую. Стою собі чи рухаюся, весь час тримаю поставу. А ще - їм протеїни, тому все досить непогано", - каже відвідувач ресторану Елі Кіс.
Задум господаря був таким: якщо клієнти їстимуть стоячи, він заробить більше. Кожен затримується в ресторані не довше ніж на півгодини. У закладі немає кави і десертів. А отже, немає й причин затримуватися.
Відвідувачі їдять і йдуть далі. Приходять нові клієнти, а кухарі смажать нові біфштекси. За день обслуговують зо двісті людей. Ресторан дає прибуток, хоча спочатку японського власника відкривати такий заклад відмовляли.
"Коли я ще тільки виношував ідею створення такого ресторану, американці казали мені: в нас немає такої традиції - їсти стоячи. І знаєте, що я подумав? Якщо так їдять в Японії і там це користується попитом, то чому в Америці не вийде?", - каже власник ресторану Куніо Ічіносе.
Класичний рібайстейк обійдеться в 19 доларів. Ічіносе пишається - заснував свій бізнес ще в Японії. Тепер підкорює Нью-Йорк. Планує відкрити ще десять таких ресторанів у "Великому яблуці".