Які продукти в Україні подорожчали найбільше: скільки ще продовжиться зростання [ Редагувати ]

У квітні, незважаючи на жіночий контроль з боку держави, в Україні ціни в середньому зросли на 4,67%.
Про це повідомляє УКАБ.
З початку війни в Україні зросли ціни на традиційні овочі:
- Середня ціна на моркву зросла на 22% (до 22,30 грн/кг),
- цибуля – на 13% (до 17,95 грн/кг),
- капусту – на 11% (до 23,93 грн/кг).
Основна причина такого подорожчання – не лише війна в Україні, а й характерний для цього періоду сезонний фактор. Весною запаси зібраної восени продукції починають закінчуватися, і ціна поступово зростає.
З 24 лютого дещо знизилася ціна на сало, що подешевшало приблизно на 3% та коштує в середньому близько 159 грн/кг. За яловичину просять приблизно 210,49 грн/кг.
Щодо рису - одного з небагатьох представників відділу бакалії, які не підлягають державному моніторингу, то спостерігається зниження на 5% - до 38,30 грн/кг.
Деякі молочні позиції демонструють зростання, зокрема кисломолочний сир та сметана, що виросли на 1% та 4% відповідно. Наразі середня ціна на упаковку кисломолочного сиру становить близько 54 грн., а упаковку сметани ємністю 350 г – 36,30 грн.