Гарбузове печиво з шоколадом: рецепт смачної випічки [ Редагувати ]

На сторінці katherine.nari поділилися рецептом гарбузового печива з шоколадною крихтою, яке вразить своїм смаком. Гарбуз додає печиву м'якості й легкості, а хрустка шоколадна крихта створює чудовий смаковий баланс.
Інгредієнти
- Гарбузове пюре 80 г
- Борошно пшеничне 240 г
- Вершкове масло 170 г
- Цукор 100 г
- Розпушувач 0,5 ч.л
- Сода ¼ ч. л
- Сіль 0,5 ч. л
- Шоколадна крихта 100 г
Приготування:
Спочатку розтопіть вершкове масло та дайте йому охолонути. Гарбузове пюре рівномірно розподіліть на паперовому рушнику і залиште на 7-10 хвилин, потім промокніть ще одним рушником, щоб видалити зайву вологу.
В окремій мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач, соду та сіль. В іншій ємності з'єднайте розтоплене масло з цукром, додайте гарбузове пюре та ретельно перемішайте.
Додайте сухі інгредієнти до масляної суміші та перемішайте до однорідної маси, потім введіть шоколадні дропси. Накрийте тісто плівкою та охолоджуйте протягом 30-60 хвилин.
Розігрійте духовку до 175°C. Сформуйте кульки з тіста, викладіть їх на деко, застелене пергаментом, і сплющте, надавши форму. Випікайте 11-14 хвилин, доки краї печива не затвердіють і низ не стане золотистим.
Залиште печиво на деку на 5 хвилин для охолодження, а потім перекладіть його на решітку до повного охолодження.
За бажанням, можете додати більше цукру. Шоколад бажано використовувати термостабільний або просто якісний шоколад. Звичайна шоколадка, особливо молочна або біла, згорить і надасть гіркоти, тому її небажано використовувати у випічці.
@katherine.nari Мʼяке гарбузове печиво з шоколадом 🍂 Якщо не любите гарбуз, в профілі є інші рецепти печива ✨ Інгредієнти: • гарбузове пюре – 80 г • борошно пшеничне – 240 г • вершкове масло – 170 г • цукор – 100 г (можна більше, якщо любите солодше і не будете використовувати шоколад) • розпушувач – 0,5 ч.л • сода – ¼ ч.л • сіль – 0,5 ч.л • шоколадні краплі – 100 г (бажано термостабільні або з якісного шоколаду, звичайна шоколадка, особливо молочна/біла - згорить і дасть гіркоту у присмак, тому не раджу використовувати в випічку) Вершкове масло розтопіть і відставте, аби воно охололо. Розподіліть гарбузове пюре тонким шаром на паперовому рушнику і залиште на 7-10 хв, потім акуратно промокніть зверху ще одним рушником, щоб прибрати зайву вологу. У мисці змішайте просіяне борошно, розпушувач, соду (*так, соду і розпушувач, для реакції з гарбузовим пюре і кращої текстури тіста) та сіль. У іншій мисці змішайте розтоплене масло з цукром. Додайте гарбузове пюре, ретельно перемішайте. Додайте сухі інгредієнти до масляної суміші й перемішайте до однорідності. Додайте шоколадні краплі. Накрийте тісто й охолоджуйте 30-60 хвилин. Розігрійте духовку до 175°C. Сформуйте кульки з тіста, розкладіть їх на деко з пергаментом на відстані. Сплюсніть їх і надайте бажану форму. Випікайте 11-14 хв (режим - верх/низ) поки краї не затверднуть і низ печива не зарумʼяниться. Дайте охолонути на деку 5 хвилин, потім перекладіть на решітку до повного охолодження. #гарбузовепечиво #печиво #мякепечиво #pumpkincookies #cookiesrecipe #гарбуз #випічка ♬ death with dignity sufjan stevens - ⠀ ⠀ ⠀