На Буковине провели фестиваль кукурузы [ Редагувати ]
Фестиваль кукурудзи провели на Буковині. Народні ґазди представили свою продукцію просто посеред поля: страви, напої і прикраси - все з качанів кукурудзи. Комбайнери на швидкість збирали урожай, а потім мірялися силами у молотьбі. Та найбільше гостям свята припала до душі "кукурудзянка" - хмільна настоянка із зерен кукурудзи. Пити її можна навіть зранку, запевняють господині. І зізнаються: хотіли б, щоб такий "натуральний" аперитив став візитівкою Буковини.
Світлана Івасюк, народна господиня:
- Треба, щоби кукурудза була гарно підготовлена, висушена. + Така горілка не б'є зразу по ногах. Вона відчуває теплоту, таке задушевне тепло, яке потрібно для знайомства.
Володимир Івасюк, агроном:
- Кукурудза - одна із самих рентабельних. Із-за того, що, будемо говорити, можна отримати на сьогоднішній день від 8 до 12 тонн сухої кукурудзи з гектара. Можна робити спирти, можна робити лактозу, фруктозу.