Лікарі назвали найнебезпечніші для мозку продукти [ Редагувати ]
Лікарі та науковці розповіли, які продукти можуть спровокувати інсульт. Найбільшу загрозу становлять продукти, які містять приховані сіль і цукор. Сіль підвищує кров'яний тиск, а цукор і насичені жири сприяють розвитку хронічного запалення та атеросклеротичного ушкодження судин.
Тому краще обмежити в раціоні кількість солодких газованих напоїв, тортів, тістечок, тістечок, кетчупу, різних заправок для салатів, а також білого хліба та пакетованих соків.
Також слід відмовитися від напівфабрикатів та фастфуду, які містять велику кількість доданої солі, цукру, трансжирів, емульгаторів, загусників, штучних ароматизаторів та інших добавок. Це чипси, сухарики, готові сніданки, картопля фрі, гамбургери, нагетси, заморожені піци, консерви.
Лікарі рекомендують дотримуватися "середземноморської" дієти, однієї з найкращих для підтримки здоров'я серцево-судинної системи. Вона включає велику кількість овочів, фруктів, риби, морепродуктів, бобових і молочних продуктів, а також оливкову олію та горіхи при мінімальному вживанні червоного м'яса.
Ця дієта багата на вміст омега-3 жирних кислот, розчинної клітковини, водорозчинних полісахаридів, які допомагають травленню, знижують рівень глюкози та нормалізують рівень холестерину в сироватці крові.
Крім того, при такому раціоні харчування збільшується різноманітність та активність корисної кишкової мікробіоти, що підтримує здорове функціонування шлунково-кишкового тракту та позитивно впливає на здоров'я організму загалом.
Як розпізнати інсульт і надати першу допомогу
Раніше "Подробиці" писали про те, як можна вберегтися від інсульта.