Лікарі назвали продукти, які уповільнюють старіння клітин [ Редагувати ]

Вживання куркуми дозволяє сповільнити старіння клітин та знизити ризик хронічних захворювань, включаючи онкологію. До такого висновку дійшли лікарі-геронтологи.
Куркума, імбир і перець багаті на поліфеноли і куркумін, які нейтралізують вільні радикали, уповільнюють старіння клітин і знижують ризик хронічних захворювань, включаючи онкологію.
Крім того, куркума здатна знизити газоутворення, а її помірне споживання посилює секрецію шлункового соку та ферментів, прискорюючи перетравлення їжі.
У свою чергу, гострі спеції, такі як часник і хрін, мають антибактеріальні властивості. Вони стимулюють вироблення лейкоцитів та підвищують опірність інфекціям, сказала лікар.
Ягода голубика, яка містить у своєму складі антиоксиданти, також допомагає організму боротися з процесами старіння та знижує ризик розвитку багатьох хронічних захворювань.
Як писали "Подробиці", лікарі назвали два напої для літніх людей, які уповільнюють старіння.