Курятина з могильників на ринках країни. У копченостях виявили трупну отруту [ Редагувати ]
Вживати в їжу копченості стає небезпечним. Співробітники відділу по боротьбі з економічними злочинами Черкаської області виявили підпільний цех, в якому виготовляли копчену курятину. Але справа тут не зовсім в підпільному підприємництві, а в самих пташках. Для виробництва використовувалися лише кури, знайдені на могильниках птахофабрик. В окремих тушках виявили трупну отруту.
Кожного тижня на могильники птахофабрик горе-комерсанти відряджали вантажну машину з декількома робітниками. В купі сміття люди вибирали курячі тушки без явних ознак гниття. Курей із запашком коптили або ж переробляли на півфабрикати. Схема виробництва була дуже вигідною, адже фірмачі отримували надприбутки.
Ігор Супрун, начальник ВДСБЕЗ УМВСУ в Черкаській області: "Було вилучено 160 кілограмів курей та біля тони напівфабрикатів, які при дослідженнях мали невластивий запах, слиз, і взагалі не пригодні до споживання".
Нагадаємо, що м'ясо в якому вже виділяється трупна отрута небезпечне не тільки для здоров'я, а й для життя. Якщо вчасно не звернутися до лікарів, смерть може спіткати необережного гастронома вже за кілька годин. Наразі проти підприємців порушена кримінальна справа. Триває слідство.