В Черновцах проходит фестиваль кулинарного мастерства [ Редагувати ]
Чия страва модніша? Кухарі Чернівців - змагаються за прихильність гурманів. Там проходить фестиваль кулінарної майстерності. Ресторатори боролися в різних номінаціях. Зокрема демонстрували страви, якими планують частувати гостей на новорічні свята. Рецептів майстри не розкрили. А от про моду на кухні розповіли - Олені Цинтилі.
Майже півсотні учасників фестивалю кулінарного мистецтва намагалися здивувати колег, суддів і справжніх гурманів. Адже на конкурс приготували фірмові страви і ретельно сервірували столи.
Багато блиску на святковому столі - вже не актуально. Скатертина і серветки мають бути в одній кольоровій гамі, а квіти - лише природні, навчає викладачка кулінарного коледжу Марія Калинюк.
Ви бачите зерна кави, ви бачите декоративну кавомолку, ви бачите турочку для кави, тобто все те, що відповідає цій тематиці. Нічого лишнього.
Наймоднішими стравами нині вважаються суші, екзотичні морепродукти, запечені м'ясо та риба, - розповідає ресторатор Світлана.
Світлана Єремійчук, учасниця фестивалю кулінарного мистецтва:
- В світі зараз модна тенденція пішла на страви здорові, здорове харчування, часто використовують із м'яса страви, з телятини.
М'ясо потрібно їсти тільки з овощами - для нормального засвоєння в організмі.
А от кухар Домка Кодук переконана: в моді національні наїдки. Каже, останні років 5 її просять готувати "бабусині" страви та прикрашати їх в етностилі. Як, наприклад, оцей пиріг-тайстру.
Домка Кодук, учасниця фестивалю кулінарного мистецтва:
- Щоб були голубці, обов'язково, що був наш холодець, щоб була буженінка, обов'язково, щоб було порося фаршироване, вся їда та, яка їлася предками.
Та головне, щоб страва, навіть наймодніша і найкрасивІша, була смачною і корисною, - кажуть кулінари.