В Москве проходит гастрономический фестиваль [ Редагувати ]
Насолода для гурманів. У Москву з'їхалися шеф-кухарі з усього світу, щоб на інших подивитися, і себе показати. Своїми витворами кулінари вражають не тільки відвідувачів, але й один одного. У програмі майстер-класи для новачків і дегустації. Усе це - гастрономічний фестиваль "Омнівор". Алла Щоличева переконалась - те, що там готують, рідко побачиш на столі.
Кухар Іван Шишкін обіцяв готувати російські страви зі звичайних продуктів. Але здивував навіть ведучого фестивалю.
М'ясо лося, печиво з черемхового борошна та мочені яблука - це добре забута російська кухня. Саме нею треба дивувати європейських колег, упевнений кухар.
Іван Шишкін, учасник кулінарного фестивалю, шеф-кухар:
- Черемуховая мука, всё мое детство я ем пироги с мукой, потом возьмите солод и патока солодовая, я думаю, продукты, которые были в каждом доме.
Усе, що готують кухарі, одразу куштують гурмани. Цей кулінарний фестиваль - міжнародний. Але продукти для всіх учасників місцеві, московські. Так організатори сподіваються творити нову гастрономічну моду.
Наталія Паласьос, організатор фестивалю Omnivore:
- Москва, она прожжена таким неким снобизмом и вот эта вот гастрореволюция, я не отрицаю, что она стрельнет, либо в регионах выстрелит, либо среди молодых шефов, которые еще не успели заразиться вот этим вот ореолом. Таким вот - "я шеф", как это в Москве очень модно.
На іншому майданчику учасники чаклують над казковими персонажами з овочів.
Євгенія Безручак, майстер із карвінгу (Україна):
- Здесь ножом, как по маслу. Вот чем красиво, потому что у нас не нож, а настоящий карандаш, понимаете, мы рисуем, рисуем.
Якихось три години, й овочі перетворюються на золотих рибок та дивовижні квіти. Вони - неїстівні, на відміну від ось цих. Велетенська груша, мультяшні гризуни, трансформер і навіть портрет Катерини Другої - усе з глазурі, крему й карамелі. Після конкурсу їх спробують відвідувачі. Але самі кондитери - воліють цього не бачити.
Алла Щоличева, Олег Невядомський, Новини, Телеканал "Інтер".