Мир отмечает День бармена [ Редагувати ]
Сьогодні у світі відзначають День бармена. Насправді ця професія не така легка, як може здатися на перший погляд. Адже потребує неабиякої фізичної підготовки. Проте іноді це ремесло вдається підкорити дуже тендітним особам. Про віртуозів за стійкою - Ольга Сас.
Підкинути, зловити та втримати склянку у повітрі - це вже справжня магія. Учасники бармен-шоу за стійкою не простоюють. А щоразу шокують публіку.
Щоб навчитися такого, бармени практично живуть на тренуваннях із флейрінгу - саме так називається це мистецтво.
Кирило Фатєєв, бармен:
- Флейринг хотели признать олимпийским видом спорта. Но не признали по одной причине - мы работаем с алкоголем. Нужно очень много тренироваться, первое время я занимался по 5-6 часов в день.
Марина Бударна, бармен:
- Поначалу было больно, руки набивались, синяки.
Що означає добиватися перемоги потом і кров'ю, Марина добре знає. Вона фішка цього колективу. Адже в Україні дівчат, які займаються флейрінгом, можна на пальцях руки порахувати.
Денис Пряхін, бармен:
- Девушки-бармены есть, их три-четыре человека в Украине, и много по всему миру. Людям очень нравится, когда девушка-бармен подкидывает, жонглирует бутылками. Никто не верит, что она такое может делать. Все подходят, говорят комплименты, как вы это делаете, долго вы учились.
Скільки перебила пляшок за п'ять років у професії, вона уже й не згадає. А про оббиті пальці не шкодує. Та й тепер пляшки ніби самі йдуть у руки. Тільки от публіка ніяк не звикне до таких трюків у жіночому виконанні.
Марина Бударна, бармен:
- Сначала не понимают, почему я выхожу, потому что это вроде бармен, бармен-шоу, должны быть парни. Потом, когда мы начинаем все это делать, то потом начинают хлопать: вау, девушка, как это редко встретишь - чтобы девушка, еще такое делала.
Нині Марина складних номерів не виконує - зробила перерву для народження первістка. Тільки іноді може приготувати коктейль. Але зараз - лише безалкогольний.
Ольга Сас, Вадим Ревун, Новини, телеканал "Інтер"