В Еквадорі випустили у дику природу 155 черепашенят [ Редагувати ]
В Еквадорі у дику природу випустили 155 малюків гігантських черепах. Їх виростили у місцевому розпліднику спеціально для поновлення популяції рептилій на Галапагоських островах.
Плазуни належать до виду, схожого з тим, що вимер тут 150 років тому. Кожній особині під шкіру вживлений мікрочіп, який дозволить екологам дослідити, як складеться життя їхніх плеканців.
За словами вчених, гігантські черепахи - не тільки символ цих островів, а й важлива ланка тутешньої екосистеми.
І про інші події у світі - далі в огляді.
Ріо-де-Жанейро завмер перед початком знаменитого карнавалу. На вулицях міста останні приготування, учасники проводять фінальні репетиції. Традиційно головні дійові особи на святі найавторитетніші школи самби з усієї Бразилії. І хоча третій рік поспіль організаторам значно скорочують фінансування глядачам обіцяють, це не вплине на незабутні враження від феєричного дійства.
******
Південна Корея святкує День Незалежності. Рівно 100 років тому країна позбулася ярма японської колонізації. Знаменну дату відзначили костюмованим маршем через середмістя Сеула. Учасники вбралися у національний одяг і розіграли сценки з історії боротьби проти іноземного поневолення.
******
А от у Кореї Північній національне свято День саджання дерев. Десятки людей з лопатами і саджанцями вийшли на пагорб Мунсу у центрі Пхеньяна. Традиції понад 70 років. Відтоді, як у 1946-му засновник КНДР Кім Ір Сен висадив у середмісті столиці магнолію.
******
У Парижі показали, звідкіля береться вовна для ковдр і светрів. У межах аграрної виставки, що триває у французькій столиці, свою майстерність показали стригалі овець. Справа не з легких. Майстри мають швидко і обережно зняти шерсть з тварин максимально близько до шкіри, та ще й суцільним шматком.
******
Ласуни у Польщі позмагалися у швидкісному поїданні пончиків. Так у Кракові відзначили масний четвер - напередодні Великого посту. Восьмеро учасників, за п'ять хвилин мали проковтнути максимальну кількість солодких пиріжків з начинками. Найбільше - 8 штук - здолав чемпіон з п'ятирічним досвідом. Щоправда торік йому підкорилися аж 13 смаколиків.