Чемпіонат світу з кулінарії зібрав у Франції кухарів з усього світу [ Редагувати ]
У французькому Ліоні відбувся Чемпіонат світу з кулінарії! Участь у змаганнях узяли 24 колективи. Хто ж переміг, і завдяки яким стравам - дивіться в сюжеті.
Переможця - визначено! Чемпіонат світу, чи як його ще називають, Олімпійські ігри у сфері кулінарії - відбулися у французькому місті Ліон. Команди з 24 країн світу демонстрували свої кулінарні здібності, після чого судді визначили найсмачнішу страву.
Страви учасників чемпіонату оцінювали за трьома критеріями - смак, подача й оригінальність. І цього разу тріумфатором стала команда шеф-кухара з Франції. Вони приготували помідори, фаршировані креветками, під фірмовим соусом.
Дейві Тіссот, переможець:
Усе було чудово. Ми отримали прекрасний досвід. Ми готували з задоволенням, і час промайнув для нас непомітно та без хвилювання.
Крістіан Тетеду, член журі:
Країни дуже розвиваються. Це рухає нашу сферу вперед. Наша мета - щоби всі кухні світу пропонували щось смачне та нове.
А от так звані "срібло" та "бронзу" Олімпійських ігор із кулінарії здобули команди з Данії та Норвегії. Трохи розчаровані італійці, яких теж вважали претендентами на перемогу, до трійки найкращих їм потрапити не вдалося.
Алессандро Бергамо, учасник від Італії:
Ми повинні бути сучасними та розвиватися відповідно до нових тенденцій довкола. Нам слід краще сприймати тиск і працювати під ним. Стрес дуже вплинув на нас, було важко.
Переможці отримали грошові винагороди, проте всі вони зазначають - змагалися не за гроші, а заради емоцій та визнання.
Чемпіонат світу з кулінарії відбувається раз на два роки. Його заснували на честь Поля Бокюзе - відомого французького кухаря, якого, до слова, вважають одним із засновників так званої "нової кухні". Ці змагання відбуваються в Міжнародному готелі Ліона та вважаються одними із найпрестижніших у галузі кулінарії.