Корисні солодощі: як приготувати цукерки в домашніх умовах [ Редагувати ]
А далі у нас - ну дуже смачний сюжет. Про.. цукерки. Наша Мар'яна Мартин вирішила поцікавитися, чи можна виготовити солодощі без шкідливих складників та навіть зробити їх корисними. Рецепти та інструкцію дивіться прямо зараз.
Обожнюєте солоденьке, але боїтеся зашкодити фігурі? Тоді ці цукерки для вас. Без ГМО, без лактози, без глютену, і навіть без цукру!
-І максимум поживних речовин.
Горішки, сухофрукти, насіння. Разом вони можуть стати неймовірно смачними та ще й корисними ласощами. А зробити їх нескладно - справляться навіть діти.
-Починаємо з того, що будемо крутити кульки.
-Трошки так, одна не біля одної. Щоб не зліпилися. Моя ти розумничка. Руки грязні уже. Нічого, ми помиємо. От такі оранжеві. Так смачно пахне, що аж з'їсти хочеться.
Не вірите? А нумо разом. Беріть блендер і:
Катерина Ткачук, жителька м. Ужгорода:
Будемо робити цукерку горіховий трюфель. До її складу входять мигдаль, груцький горіх, фініки, та хероп. Спочатку в комбайні збиваємо горіхи до стану не зовсім порошка, але досить мілко.
Коли горіхи подрібнені, додаємо до них все інше, знову мелемо. Кілька хвилин - і маса для солодощів готова. Що далі?
-Беремо, висипаємо в долоньку так, стискаємо. -Нормально? – Так, супер.
Катерина Ткачук з Ужгорода такі цукерки почала готувати ще коли була при надії. Багато читала про шкоду рафінованого цукру. І вирішила - для своєї доньки робитиме ласощі сама.
Катерина Ткачук, жителька м. Ужгорода:
Я просто не хотіла давати дитині магазинні солодощі. Тому все почалося із цукерок. Таких сухофруктових. В них входили сухофрукти. Різні горішки. Їй це дуже посмакувало. Чесно кажучи, такі солодощі і шоколад власного приготування, вони досить ситні, тому що там не додаються ніякі підсилювачі смаку, ніякі емульгатори, і скажу по собі, я з'їдаю 1,2 цукерки, і цього достатньо.
У жінки нині чимало цікавих власних рецептів. Ділиться з нами ще одним - мигдалевих колобків. Для них потрібно: курага, кардамон для прикраси, і мигдалеві пластівці.
Катерина Ткачук, жителька м. Ужгорода:
Вони будуть солодкі за рахунок сухофруктів. В першу чергу ми мигдаль висипаємо ось в такий невеличкий блендер. І зараз будемо його молоти. Мигдаль і курага з'єдналися і зараз нам потрібно трошечки кардамону, таку неповну чайну ложечку.
Катерина розповідає, такі цукерки не тільки корисно їсти, бо вони не шкодять фігурі та здоров'ю. Це ще й чудова забавка для дітей.
Катерина Ткачук, жителька м. Ужгорода:
Це колективна робота, яка зближує, вчить дитину, що для досягнення будь-чого потрібно прикласти трошки зусиль, навіть для такої цукерочки, щоб її з'їсти, посмакувати. Потрібно допомогти мамі.
Сама Емілія просто обожнює кулінарити разом з мамою. І навіть є своя робота на кухні.
Емілія Ткачук, жителька м. Ужгорода:
Крашу їй у формочках, фарбою а потім вже і начинку білим, ну і в холодильник, і всьо. Рожевий - це пудра буряка. Фарба навіть натуральна. Коли вона засохне, то її можна навіть їсти.
Поки Емілія готує дизайн, Катерина вже зварила солону карамель на шоколад.
Як бачимо, без білого рафінованого цукру можна зробити і шоколад, і карамель. Бачите, це космічна цукерка така, я їх дуже, і в середині там солона карамель, я їх люблю.
Рафінований цукор замінює кокосовим. За п'ять років жінка навчилася готувати понад 30 видів найрізноманітніших видів цукерок та тістечок. Маленьке хобі з часом переросло у невеликий бізнес. Свої ласощі дарує друзям. Готує і на замовлення. А у нас з Емілією настав час дегустації.
Емілія Ткачук, жителька м. Ужгорода:
Дуже смачно.