Які консерви можна їсти на дієті: названо кращі варіанти [ Редагувати ]

Середземноморський раціон вважається одним із найкорисніших у світі завдяки акценту на натуральні, малооброблені продукти — овочі, фрукти, цільнозернові, бобові, пісне м’ясо та здорові жири. Як пише EatingWell, цей тип харчування пов’язують зі зниженням ризику серцевих захворювань, діабету 2 типу й покращенням когнітивних функцій.
За словами дієтологині Андреа Матіс, підтримувати середземноморський стиль харчування можна за допомогою простих і доступних консервованих продуктів, які легко зберігати вдома. Вона назвала шість варіантів, які добре підходять для цього раціону:
1. Нут у консервах
Цей бобовий є основою багатьох середземноморських страв, зокрема хумусу та рагу. Одна порція містить приблизно 11 г білка і 10 г клітковини, що сприяє здоровому травленню, насиченню та стабільному рівню цукру в крові. Регулярне вживання бобових асоціюється зі зниженням ризику серцево-судинних хвороб. Його легко додавати до салатів, супів чи використовувати як намазку.
2. Консервовані помідори
Цей продукт — основа багатьох середземноморських рецептів. Помідори багаті на вітамін C, калій і лікопін — антиоксидант, який допомагає зменшити запалення та окислювальний стрес. Помідори добре підходять для соусів, рагу та супів.
3. Сардини в консервах
Сардини — джерело омега-3 жирів, що корисні для серця, а також вітаміну D і кальцію. Ці речовини підтримують здоров’я мозку, серця і кісток. Їх можна додавати до тостів, салатів або пасти.
4. Артишоки
Консервовані артишоки містять антиоксиданти, включно з поліфенолами та флавоноїдами, що знижують рівень запалення та підтримують здоров’я клітин. Також це джерело фолієвої кислоти і магнію — поживних речовин, важливих для серцево-судинної системи. Артишоки добре пасують до пасти, піци або салатів.
5. Оливки
Оливки містять корисні мононенасичені жири, зокрема олеїнову кислоту, вітамін Е і поліфеноли. Вони підтримують здоров’я серця, зменшують запалення та є хорошим джерелом клітковини.
6. Біла квасоля в консервах
Пів склянки такої квасолі містить 9 г білка, 6 г клітковини, а також залізо, магній і калій. Вона також багата на резистентний крохмаль, який позитивно впливає на кишківник і чутливість до інсуліну. Квасолю можна додавати в супи або робити з неї пасту з лимоном і часником.
Ці продукти допомагають легко адаптувати середземноморський підхід до харчування в повсякденне меню.