Во Львове барменов учили как правильно разливать и пить пиво [ Редагувати ]
Як правильно пити пиво? Незвичний майстер-клас пройшов у Львові. Барменів міста вчили наливати і подавати пиво. Однак від надмірного вживання напою, роботи додається й лікарям і психологам, які працюють з алкогольно-залежними. Про етику і естетику вживання, наші кореспонденти.
Людвіг Якс досвідчений експерт-гастроном, приймає у львівських барменів іспит із пивознавства. Викладач майстер-класу точно знає, на скільки пальців має бути піна і якої температури бокали. Однак ситуація, коли клієнт явно перебрав, навіть для нього інколи буває безвихідною.
Людвіг Якс, експерт-гастроном:
- Ой, дуже нелегко сказати, що треба робити в таких випадках. Я думаю, що бармен не повинен більше пропонувати клієнтові пиво чи інші напої.
Львівські бармени діють за ситуацією.
Ярослав Карачевский, бармен:
- Я дивлюсь по людині. Але такого ще не було, щоб людина просила, а я їй не налив, тому що бажання клієнта це закон.
Утім, клієнт нерідко уявлення не має про небезпеку, яку таїть цей хмільний напій, застерігають психологи.
Євгенія Шапочка, психолог:
- При регулярному вживанні пива, кожна субота-неділя це є регулярно. При регулярному вживанні за 2-3 роки в жінок розвивається пивний алкоголізм, в чоловіків це є 5-6 років.
Рідко які свята, спортивні змагання чи концерти обходяться без спонсорської підтримки пивних компаній і сотень наметів із хмільним напоєм. Коли у місті "фестивалять" тут, у наркологічному відділенні Львівської обласної психіатричної лікарні, готуються до нелегкої ночі.
Тарас Хома, психіатр-нарколог:
- Якщо в звичний день три-чотири пацієнта, то тоді зростає до 10 пацієнтів а деколи навіть і більше.
Медики радять внести в програму майстер-класу з пивної етики ще один пункт: ускладнення від "пивного похмілля". Надто вже багато домішок і токсичних речовин залишаються від пива в організмі.
Євгенія Федічкіна, Софія Гордієнко, Юрій Голубінка, Новини, Телеканал "Інтер", Львівська область.