У Відні равликів вирощують на великій екологічній фермі (відео) [ Редагувати ]
На околиці австрійської столиці - оселилося майже чотириста тисяч равликів. Молюсків у Відні вирішив вирощувати місцевий фермер.
Спочатку його бізнес починався як жарт, а потім набув розмаху. Чи вигідно вирощувати равликів та які делікатеси з них готують - розкажуть наші журналісти.
Вони не кукурікають, не мукають, не мекають і не дають ані яєць, ані молока. Маленькі тваринки мовчазні і невибагливі. Їм досить облаштувати затінок, покласти кілька морквин - і чекати, доки виростуть.
Андреас Гугумук, власник ферми равликів:
- Вони гермафродити, але для розмноження потрібні двоє. Час кохання настає у травні. За два тижні кожен равлик відкладає по 20 яєць. Восени ми зазвичай збираємо "врожай".
Вирощувати равликів Андреаса надихнула старовинна книга. Де йшлося про традиційні австрійські делікатеси. Виявляється, колись у імперії їли більше равликів, ніж у Франції.
Андреас Гугумук, власник ферми равликів:
- Спершу це був просто жарт. У мене була ділянка, і я вирішив - гей, розводитиму равликів, буду відроджувати традиції. Друзі спочатку подумали, що я з глузду з'їхав. А тепер це хороший бізнес.
На маленькому клаптику землі - вміщуються майже чотириста тисяч молюсків. Виробництво абсолютно екологічне, на відміну від французьких ферм. Ще й якість краща - "віденський" сорт за смаком випереджає конкурентів.
Андреас Гугумук, власник ферми равликів:
- Моя філософія і моє бачення - це давні технології, старовинні методи вирощування і приготування равликів.
І все це не в якомусь селі, а на околиці австрійської столиці. Сюди і туристи з екскурсіями приходять, і до вишуканих ресторанів недалеко.
Окрім звичайних равликів з часниковим соусом - для гурманів готують равликову печінку та равликову ікру.
Оксана Шнайдер, Оксана Кундіренко, Василь Меновщиков Новини ТК "Інтер".