У Німеччині святкують день народження каррівурсту [ Редагувати ]
Сьогодні у Німеччині відзначають 70-річчя популярного фастфуду каррівурст - смаженої сардельки з кетчупом, присмаченої карі. За легендою, страву у повоєнні роки вигадала власниця перекусної. А рецептом із нею поділилися британські солдати. Більше про популярний німецький смаколик - Аліса Орлова.
Четвертого вересня 1949 року Герті Хойвер власниця закусочної у Шарлоттенбурзі - вирішила уперше додати до звичайної смаженої сосиски індійську приправу каррі, вустерський соус і кетчуп. Саме тоді, вважають у Німеччині, на світ з'явився один з найвідоміших німецьких фастфудів - каррівурст.
"Я думаю, що каррі став частиною культурної спадщини Німеччини. Тут представлена вся країна. Це велика історія успіху", - говорить Джордж Бір, власник кіоску зі снеками.
Екзотична суміш швидко завоювала прихильність серед невибагливих у повоєнний час городян. Протягом кількох років кіоски, в яких продавалася страва, стали з'являтися по всьому Берліну, а потім і по всій країні. Та й донині каррівурст в Німеччині не менш популярний, ніж 70 років тому.
"Берлін без карівурст неможливо уявити", - говорить Сільвія Лус, відвідувачка.
"Це абсолютно фантастично. Карівурст тут просто неймовірно смачний", - говорить Марко Мюллер, відвідувач.
Для приготування смакового шедевру використовують сардельки з нарізаної шматочками свинини іноді з додаванням яловичини в кишці або без неї. Їх смажать у киплячій олії до утворення характерної скоринки. Потім нарізають на шматочки, рясно поливають кетчупом і посипають порошком каррі.
"Найважливіше - це ковбаска вищої якості. Також ми додаємо в них Яловичину - і щодня маємо свіжі поставки. Звичайно, у нас свій домашній гострий соус, кетчуп та каррі, і все це - просто ароматний феєрверк", - говорить Джордж Бір, власник кіоску зі снеками.
Класичним гарніром вважається картопля фрі, в яку також додають каррі.