Туреччина змінила правила роботи готелів та закладів харчування в умовах пандемії [ Редагувати ]
Відпочинок по-новому. Туреччина змінила правила роботи готелів та закладів харчування в умовах пандемії. Туристичний сезон там лише починається. Країна вже тривалий час перебуває в "зеленій зоні" та приймає українських туристів майже без обмежень.
Чи справді Туреччина готова до напливу гостей, чи безпечно подорожувати країною?
Кордон відкритий. Туреччина - одна з небагатьох туристичних країн, яка почала приймати українців без довідок і тестів на Covid-19. І запроваджувати додаткові обмеження найближчим часом - не планують. Натомість, обіцяють безпечний відпочинок... щоправда, необхідно бути готовим до постійного носіння маски. Про це вам почнуть нагадувати, щойно ви вийдете з літака.
Вдягніть, будь ласка, маску правильно! Дякую і гарного вам дня!
Усі прибулі пасажири зобов'язані пройти через тепловізор, який дистанційно вимірює температуру тіла. У залах аеропорту ось такі працівники в шоломах із камерами їздять і також дистанційно вимірюють температуру.
Аеропорт Стамбула - найбільший у світі. Тож із соціальною дистанцією проблем немає. Тим більше, підказки - на кожному кроці. А входи до всіх залів застелені спеціальними килимками, просякнутими дезінфікаційними засобами. В автоматах, замість снеків і закусок тепер продаються маски і санітайзери. Усі поверхні в терміналі, періодично, обробляють.
У країні вже працює програма "Безпечний туризм" - за нею великі готелі, зобов'язані пройти сертифікацію. Контроль - суворий. Якщо фахівці виявлять невідповідність, закладу просто не дозволять працювати.
Тетяна Іваницька, учасниця престуру:
Более 100 пунктов, которые должны соблюдать. Особенно большая нагрузка легла на персонал. Их проверяют. Начиная, вот даже с персонала, который должен быть проверен 3 раза в месяц.
Заповненість готелів у Стамбулі зараз від 20 до 40 відсотків. На власному досвіді я б схарактеризував їхню роботу як "тотальна дезінфекція" - працівники зобов'язані щодня прибирати номери і міняти рушники. Усі готельні речі щоденного використання мають бути запаковані у такий спосіб уникають прямого контакту з обслугою.
Мерве Сечкін, директорка з комунікації готелю:
Авжеж, ми запровадили додаткові правила, спрямовані, передусім, на безпеку наших гостей і працівників. Найважливіше правило тепер - наявність маски. У готелі її використовують - обов'язково. Друга важлива річ - дотримання соціальної дистанції. На усій території готелю є інформаційні вказівники. І найголовніше - це дотримання міжнародних стандартів безпеки: постійне знезараження і контроль стану здоров'я гостей.
Треба пам'ятати, що маска тепер неодмінний аксесуар і на вулицях турецьких міст. За її відсутності доведеться сплатити 150 доларів штрафу. Також не варто відмовлятися від спеціального страхування від зараження Covid-19. Його вам можуть запропонувати туроператори.
Тетяна Іваницька, учасниця престуру:
Почему я бы хотела рекомендовать туристам - приезжать. Потому что, как никогда здесь нет очередей, также соблюдается социальная дистанция.