Столики у окремих фургонах: як у Бельгії ресторан обійшов карантинні правила [ Редагувати ]
Лобстери й устриці на паркованні. Бельгійський ресторан вирішив обійти карантинні правила. Столики зі свічками й вишуканим сервіруванням облаштували в окремих фургонах так, щоб відвідувачі закладу не перетиналися один з Одним.
Франсуаза з чоловіком уперше за кілька місяців вибралися на вечерю в ресторані. Забронювали не столик, а цілий трейлер. Такий сервіс пропонують у новому закладі неподалік бельгійського Шарлеруа - щоб оминути карантинні обмеження.
Франсуаза Гендеб'єн, відвідувачка ресторану:
Ми прийшли до єдиного ресторану в Бельгії, який зараз відчинений. Такого формату ми ще не бачили, тому цікаво було спробувати.
Ресторанам в країні працювати можна лише на виніс і в режимі доставки. Власник цього закладу підлаштувався під нові правила. Готують їжу на кухні, а далі офіціанти розносять страви до фургонів на парковці. Кожна компанія в окремій машині.
Квентін Мілбау, офіціант:
Я залишу вам меню, коли будете готові замовляти. Телефонуйте на рецепцію або надсилайте СМС. Зазначте, що номер вашого столика - 31.
Гості можуть орендувати трейлер це коштує 25 євро за вечір, або приїхати на своєму.
Андре Декс, відвідувач ресторану:
Користуюся тим, що колись придбав таку машину. Вечеряли хоч і за власним столом, але як справжні королі.
Заклад спеціалізується на морепродуктах. Від вишуканих страв з лобстерів і устриць не відмовляються навіть у таких обмежених умовах.
Маттіа Коллу, власник ресторану:
Звичайно ж, на кухні зараз тісніше, але ми пристосувалися. А ще з'ясувалося, що більшість наших підносів не пролазить у двері трейлера, тому довелося поміняти посуд. Також просимо гостей після їжі зібрати всі столові прибори у спеціальний контейнер, щоб офіціант зайвий раз не контактував з ними і міг просто принести нову справу.
Новий карантин і комендантську годину в Бельгії запровадили ще два місяці тому через приріст захворюваності й найвищу смертність від COVID-19 в Європі. Від початку грудня запрацювали непродовольчі магазини, щоб люди могли купити подарунки на Різдво. А заклади громадського харчування раніше ніж у січні відчиняти не планують.