Що буде, якщо з'їдати два зубчики часнику щодня: відповідь вчених [ Редагувати ]

Часник позитивно впливає на видовий склад мікробіоти кишківника. Він допомагає позбутися патогенної мікрофлори, заявляють вчені-медики.
Часник використовується як ліки при метеоризмі, коліті та ентероколіті, закрепах, запаленні апендикса і є відмінним дієтичним продуктом, стимулюючи утворення та виділення жовчі, покращуючи секрецію ферментів та виділення шлункового соку, сприяючи зниженню вмісту холестерину та глюкози в крові, покращуючи хворих на цукровий діабет, при ожирінні.
Часник украй важливий для зміцнення імунної системи. При застуді, нежиті, болях у горлі, ГРВІ, грипі, часник завдяки високому вмісту поліфенолів, кверцетину, а також фітонцидів сприятиме якнайшвидшому одужанню.Також активні речовини часнику розріджують мокротиння та сприяють його швидкому виведенню.
Часник позитивно впливає на серцево-судинну систему, зміцнює стінки судин та надає їм еластичних властивостей. Часник рекомендовано (під контролем лікаря) використовувати при хворобах печінки та жовчного міхура, оскільки він сприяє відновленню клітин, розрідженню жовчі та запобіганню утворенню каменів.
Однак часник має протипоказання:
- Його не можна вживати людям з підвищеною чутливістю до часнику, хронічними захворюваннями нирок, гіпотиреозом, гастритом та виразковою хворобою.
- Часник протипоказаний до застосування для прийому внутрішньо при вагітності та в період грудного вигодовування.
- З обережністю слід призначати літнім пацієнтам, щоб уникнути погіршення перебігу супутніх захворювань.
У середньому один-два зубчики часника на день можуть дати оптимальну кількість активних сполук організму.