Шеф-кухар зі Сполучених Штатів перелетів океан заради волонтерського проєкту [ Редагувати ]
Шеф-кухар зі Сполучених Штатів перелетів океан заради волонтерського проєкту - навчити українських дітей готувати справжню неаполітанську піцу. Не стали на заваді навіть віялові відключення світла.
Корі Уотсон - шеф-кухар зі США. До України, подолавши майже десять тисяч кілометрів, завітав з особливою місією - навчити маленьких українців, наляканих війною, готувати піцу. Перший майстер-клас відбувся в одному з шелтерів Дніпропетровщини.
Максим Свисенко, організатор заходу:
Він має на меті провести такі заходи не тільки для дітей, які проживають в шелтерах Дніпра, а також на шелтерах міста Харків, міста Львів, інших міст, а також для людей, які проживають в районах, які безпосередньо знаходяться близько до військових дій.
Дев'ятирічний Данило з Луганщини розповів: свою першу в житті піцу він готував разом із мамою, а сьогодні опанував справжню - неаполітанську.
Данило Прядко, переселенець із Сєвєродонецька:
У нее томатный кетчуп, а у нас обычный. Колбаса не такая, там другая. И базилик используют.
Найголовніше в піці - тісто, каже Корі Уокер й додає: оригінальної рецептури кілька років навчався в Італії.
Вона є одночасно і дуже простою, і дуже смачною.
Тісто через відключення світла Корі довелося замішувати у темряві. Твердить: то дрібні незручності. Головне - розрадити дітей, які через розв'язану росією війну, втратили домівки.
Корі Уотсон, шеф-кухар, волонтер зі США:
Моя місія - на прикладі такого простого заняття, як приготування піци, я хочу показати, що волонтери зі всього світу не мають боятися і можуть приїжджати до таких міст, як Дніпро, допомагати.
Шеф-кухар зі США розраховує і сам потрапити на кулінарний майстер-клас і навчитися готувати український борщ.